A versenyen a BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztályát Borissza Johanna Kitti (U23/elit); Lovassy Krisztián (elit) és Molnár Gábor (U19) képviselte. A csapat a pályához közeli panzióban foglalt szállást, ahol teljes ellátást kaptunk. A csehországi versenyhelyszínre egy bérelt busszal és egy csapatjárművel érkeztünk. Hazánkat a BVSC-s versenyzők mellett további 3 fő képviselte: László Tamara, Orosz Gergő és Szalontay Sándor.

Borissza Johanna Kitti

Borissza Johanna Kitti

Az elit nők mezőnyében Borissza Johanna Kitti három számban állt rajthoz. A scratch futamban a 8. helyre futott be, a selejtező versenyben szintén a 8. helyen végzett. A pontversenyben pedig ismételten 8. lett.

Molnár Gábor

Molnár Gábor

Az ifjúsági fiúk scratch futamában Molnár Gábor a 12. helyen végzett, a selejtező versenyben pedig a 15. lett. A pontversenyben Orosz Gergő (FSZSE / FTC) nagyon intenzíven kezdett, és a verseny első felében már elmenésben volt három társával. Gábor az elmenésre való felzárkózási próbálkozása közben óriásit védett, hogy ne kerüljön bukásba, így kiküllőzött kerekét kicserélve a mezőnybe állhatott vissza. Gergő elmenése felért így plusz 20 ponttal és a köztes hajrákban megszerzett pontjaival a végelszámolásban a kiemelkedő 3. helyen végzett. Molnár Gábor ebben a számban a 17. helyen zárt.

Lovassy Krisztián

Lovassy Krisztián

Az elit férfiak pontversenyében Lovassy Krisztián a több fős csapatokkal felálló mezőnyben egy szál magában kellett, hogy helyt álljon. Az előfutamból magabiztosan – harmadikként végezve – került a döntőbe, ahol többszörös szökési kísérletei sajnos nem jártak sikerrel, így csak a hajrákban megszerzett pontok alapján foglalhatott helyet a tabellán. A végelszámolásnál 7 pontja a 13. helyre volt elegendő. A scratch verseny előfutamában ismét magabiztosan versenyzett és jutott a döntőbe. Itt meggyőző versenyzést mutatott, de a verseny utolsó előtti körében, amikor a versenyzők a végbefutóhoz szorongatták egymást, a sor elején bukás történt, melybe a mezőny nagy része bele került és elég súlyos tömegbukás alakult ki. A versenyt ekkor neutralizálták, megállították, majd 15 perc múlva a még állva maradt sportolókkal folytatták. Lovassy Krisztián sérülései miatt sajnos nem tudott újra rajthoz állni.

További információk:
- a verseny honlapja

Letölthető dokumentumok:
- teljes eredménylista

Fotók: Jan Brychta / SvetCyklistiky.cz; Pataki Ibolya