Portugáliában, az anadiai nemzeti velodromban (Velodromo National – Sangalhos/Anadia) 2016. december 16-18-án rendezett UCI CL1-es nemzetközi pályaversenyen a BVSC-Zuglót három versenyző képviselte: Borissza Johanna Kitti (női elit), Lovassy Krisztián (elit férfi), Molnár Gábor (U19). Versenyzőink jól szerepeltek, különösen Molnár Gábor, aki az ifik scratch futamában 4. lett.

Borissza Johanna Kitti az elit nők mezőnyében helyezkedik

Borissza Johanna Kitti az elit nők mezőnyében helyezkedik

Borissza Johanna Kitti a felnőtt hölgyek scratch futamában, valamint pontversenyben és omniumban állt rajthoz. A scratch futamban senki sem szerzett körelőnyt, a mezőnyhajrában Johanna végül a 8. helyre érkezett. A pontversenyben az utolsó hajrában nem sokon múlt a pontszerzés, végül ötödikként áthaladva a célvonalon a végelszámolásnál a 10. helyet szerezte meg. A négy mezőnyszámból álló omniumversenyben Borissza Johanna Kitti a következő eredményeket érte el: scratch – 19. hely; tempóverseny – 12. hely; selejtezőverseny: 7. hely; pontverseny – 13. hely. Mindez az összetettben a 13. helyre volt ezúttal elegendő.

Lovassy Krisztián akcióban

Lovassy Krisztián akcióban

Lovassy Krisztián az elit férfiak között ugyanezen három versenyszámban indult. Számára a verseny felkészülési célokat szolgált, legutóbbi világkupa-szereplését követően három hete kezdte el ismét az edzést, fő célja a világbajnokságra való eredményes felkészülés, csúcsforma-időzítés. A nevezettek nagy száma miatt a scratch döntőt két előfutam előzte meg, ahol futamonként a legjobb 12 versenyző jutott a döntőbe. Krisztiánnak saját futamában a 11. helyről sikerült a kvalifikáció, így a döntő 24 fős mezőnyéből várhatta a folytatást. A győzelem sorsát végül egy kétfős elmenés döntötte el, a BVSC-Zugló versenyzője a mezőnnyel együtt a 20. helyen érkezett. Pontversenyben szintén előfutamokból kellett kvalifikálni a döntőbe (ezúttal futamonként a legjobb 11 fő várhatta a folytatást), Krisztián itt 10 pontot gyűjtve a 4. helyen végezve biztosan ott volt a legjobb 22-ben. A döntőben ezúttal nem jött ki a lépés, így a versenyt nem fejezte be. A négy mezőnyszámból álló omniumversenyben Lovassy Krisztián a következő eredményeket érte el: scratch – 17. hely; tempóverseny – 13. hely; selejtezőverseny: 11. hely; pontverseny – 15. hely. Az összetettben mindez a 15. helyre volt elegendő. Mindemellett a BVSC-Zugló versenyzője a katalán Erik Martorellel párban párosversenyben is rajthoz állt, és a 8. helyen végeztek.

Molnár Gábort Pataki Ibolya rajtoltatja

Molnár Gábort Pataki Ibolya rajtoltatja

A BVSC-Zugló elsőéves ifjúsági versenyzője, Molnár Gábor egyéni üldözőversenyben, scratch-ben és pontversenyben indult. Számára a fő cél a minél több UCI pont begyűjtése volt, hogy ezzel tovább javíthasson az UCI világranglistáján elfoglalt helyezésén. Gábor scratch versenyszámban az ifi ranglistán jelenleg a 525 ponttal az előkelő 12. helyet foglalja el. A 3000 méteres egyéni üldözőversenyben 3’47,589”-es időeredményt futott, ezzel a 9. helyen zárt.  A scratch futamban sikerült hatodmagával körelőnyt szereznie, a véghajrá befutója alapján pedig végül a remek 4. helyen zárta a versenyt. A pontversenyben 3 pontot gyűjtve a véghajrában a 7. helyen érkezve végül a 9. helyen végzett.

trofeu_literie_marques_2016_04
A BVSC-Zugló két elit állóképességi versenyzője – miután a saját számaikra történő felkészülést nem zavarta meg – a szervezők kérésére indult a keirin futamokban is, hogy a verseny minősítéséhez szükséges kellő számú nemzet képviseltetve legyen a mezőnyben. Ebben a gyorsasági számban Borissza Johanna Kitti és Lovassy Krisztián végül egyaránt a 9. helyen végzett.

További információk:
- letölthető eredménylisták

Fotók: Pataki Ibolya, Portugál Kerékpáros Szövetség