A hollandiai Apeldoornban került sor 2016. november 11-13-án a 2016-2017-es Világkupa-sorozat 2. állomására, ahol a BVSC-Zugló csapatát Lovassy Krisztián képviselte, aki pontversenyben és scratch-ben állt rajthoz.

Az apeldoorni velodrom

Az apeldoorni velodrom

A véghajrás közdelemben a mezőny nagyobbik fele két körhátrányt gyűjtött, végül Krisztián is velük érkezett a 18. helyre. A pontverseny során jobban kijött a lépés, a második hajrát megnyerve, az utolsó hajrában hatodikként érkezve a 13. helyen zárt. A BVSC-Zugló versenyzője a Bikemag.hu kerékpáros szakportálnak így foglalta össze a pontversenyen történteket:

„Többször voltam elmenésben és többször leszakadásban, ami idén maradt bennem, azt kihajtottam. Körelőnyt végül senki nem szerzett, ponton „ilyen nincs”, hogy nincs kör, végig „nyélen” kellett menni. Mehetne ez jobban is, az állóképességem bőven megvan, csak nincs em időm, sem pedig lehetőségem kondizni szezonban, ez pedig már nem arról szól, ki milyen gyors. Nem tudom elhajtani azt az áttételt, amit a többség – 52×14-gyel mennek a legtöbben –, nekem az 51×14 az, ami kényelmes, a ponton 55×15-tel mentem. Most jöhet a megérdemelt pihenő, aztán folytatom a pályára a felkészülést.”

 

Lovassy Krisztián

Lovassy Krisztián

A világkupa helyezésekért kapott pontok még nem jelentek meg az UCI honlapján, jelenlegi eredményei alapján a 2016-2017-es szezonban Lovassy Krisztián scratch-ben a 40.-, míg pontversenyben a 17. helyet foglalja el a világranglistán.

Letölthető dokumentumok:
- eredménylista, scratch
- eredménylista, pontverseny
- a világkupa teljes eredménylistája (result book)

Fotók forrása: Pataki Ibolya, Velo.hu – Kanti Dorottya