A Hajdú-Bihar Megyei Területi Évadnyitó Kerékpárversenyen – mely Balla Viktor Emlékverseny és Országúti Magyar Kupa I. forduló is volt egyben – szakosztályunkat Borissza Johanna Kitti (női elit), Hajdú Máté Olivér (U19), Molnár Gábor (U19), Sikari Gábor (master) képviselte. Versenyzőink jó formában versenyeztek, aktív résztvevői voltak a mezőnyben zajló eseményeknek – Hajdú Máté Olivér különösen sokat dolgozott az U19-es mezőnyben. Az ifjúsági fiúk és a felnőtt nők közös mezőnye lassan kezdett, így felértek rájuk az amatőrök, ezt követően egy nagy mezőny alakult ki, ahonnan végül senkinek nem sikerült az elszakadás. A helyezések sorsáról sprintbefutó döntött, ahol ezúttal a legjobban Johannának jött ki a lépés. A 83 km-es táv végén sprintbefutón nyert Szeghalminé Kenyó Anitával (Dr. Bátorfi Agria KTK) szemben, megszerezve ezzel első felnőtt országúti győzelmét, és egyben klubunk első idei győzelmét is.

Borissza Johanna Kitti szerezte meg csapatunk első idei győzelmét

Borissza Johanna Kitti szerezte meg csapatunk első idei győzelmét

Az ifjúsági fiúk korcsoportjában Hajdú Máté Olivér 7., Molnár Gábor 10. lett. Sikari Gábor a masterek 43 kilométeres futamában az 5. helyet szerezte meg.

A BVSC-Zugló számára jó felkészülési versenynek bizonyult az első kupaforduló, hiszen az idei terveink nagyon komolyak, és az eredményekhez vezető úton az ehhez hasonló országúti versenyek is fontos szerepet játszanak. Következő megmérettetésünk a 2016. április 3-án Bonyhádon megrendezendő országos szezonnyitó lesz.