A csehországi Prostějovban rendezett „Grand Prix Prostějov Memorial Otmar Maleček” UCI 1-es kategóriájú pályaversenyen szerepelt 2014. augusztus 28-29-én a magyar pályaválogatott. A hazai színeket hét versenyző képviselte: Antal Zsuzsanna (BVSC-Zugló), Borissza Johanna Kitti (BVSC-Zugló), Filutás Viktor (KSI SE), Holló Botond (pályán BVSC-Zugló / országúton Utensilnord), Hajdú Máté Olivér (BVSC-Zugló), Lődi Áron (BVSC-Zugló) és Szalontay Sándor (FTC).

Grand Prix Prostějov, 2014 - Antal Zsuzsanna

Grand Prix Prostějov, 2014 – Antal Zsuzsanna

A kiemelt kategóriájú versenyen világkupa-szintű mezőny jelent meg, hazánkon kívül Ausztria, Csehország, Fehéroroszország, Görögország, Irán, Írország, Lengyelország, Olaszország, Szlovákia, valamint Trinidad és Tobago pályabringásai képviseltették magukat. A válogatott tagjai, ezen belül pedig a BVSC-Zugló versenyzői ezúttal ismét biztató eredményeket értek el.

Grand Prix Prostějov, 2014 - Borissza Johanna Kitti

Grand Prix Prostějov, 2014 – Borissza Johanna Kitti

Antal Zsuzsanna ifjúsági Európa-bajnoki hetedik helyezett a felnőtt nők omniumversenyében a 13. helyen zárt. Csapattársa – az Eb-n sprint csapatban szintén a 7. helyet megszerző – Borissza Johanna Kitti ugyanebben a versenyszámban a 10. helyen végzett.

Grand Prix Prostějov, 2014 – Hajdú Máté Olivér a serdülők mezőnyében

Grand Prix Prostějov, 2014 – Hajdú Máté Olivér a serdülők mezőnyében

Az omnium keretein belül bonyolított 500 méteres állórajtos időfutamban Johanna a pályabajnokságon nemrég felállított nyitott pályás korcsoportos 500 méteres magyar csúcsát döntötte meg, az akkori 39,47” helyett ezúttal 38,413”-at hajtva. Megjegyzendő, hogy ez alig hat századmásodperccel több, mint Antal Zsuzsanna az Eb-n felállított fedett pályás és abszolút ifjúsági csúcseredménye (38,357”). Zsuzsi egyébként ezúttal 39,102”-t teljesítve szintén a korábbi nyitott pályás csúcseredményen belüli időt futott.

Grand Prix Prostějov, 2014 – Holló Botond

Grand Prix Prostějov, 2014 – Holló Botond

A BVSC-Zugló többi versenyzője is derekasan helytállt. Hajdú Máté Olivér a serdülők omniumversenyében a 7. helyet szerezte meg. Holló Botond a scratch előfutamból a döntőbe jutott, ahol az 50 km/h átlagsebességű 36 körös futamban a 16. helyen ért célba. A pontversenyben szintén előfutamban kellett kiharcolni a döntőbe jutást, ez sikerült is, a döntőben pedig Boti 23 ponttal (egy körelőnnyel) a 14. helyen zárt. Lődi Áron ifiként a felnőttek repülőversenyében állt rajthoz, ahol 11,625”-es 200 méteres időeredményével a 29. helyen végzett.

Grand Prix Prostějov, 2014 – Lődi Áron

Grand Prix Prostějov, 2014 – Lődi Áron

A válogatott további tagjai közül Filutás Viktor az ifjúságiak omniumversenyében szép versenyzéssel két számban is a 2. helyen végzett (3000 méteres egyéni üldözőverseny, illetve pontverseny), ezzel az összetettben a 3. helyet szerezte meg. Szalontay Sándor a repülőversenyben az 5. helyen kvalifikálta magát a futamokba, végül pedig a 10. helyen zárt.

További információk: www.otmarmalecek.cz