A Grand Prix Poland UCI C1-es nemzetközi pályaversenyen a BVSC-Zugló csapatát Borissza Johanna Kitti, Hajdú Máté Olivér és Molnár Gábor képviselte válogatott versenyzőként, hazai színekben emellett Orosz Gergő (FSZSE – FTC) is rajthoz állt. A válogatott Eb-re készülő tagjai számára ez volt az utolsó erőpróba az Ifjúsági- és U23-as Pályakerékpáros Európa-bajnokság előtt.

Borissza Johanna Kitti az elit nők mezőnyében

Borissza Johanna Kitti az elit nők mezőnyében

Borissza Johanna Kitti az elit hölgyek omnium versenyében állt rajthoz, ahol ezúttal 31 fő nevezett, így két selejtező futamban döntöttek a rajthoz állók személyéről. Johanna saját kvalifikációs pontverseny futamában a 9. helyen zárt, így bekerült azon 23 versenyző közé, akik harcba szállhattak az omnium elsőségért. A scratch tutamban 9. lett, a 3000 méteres egyéni időfutamban 4’01,716”-os időeredménnyel a 22. helyet szerezte meg. Ezután a selejtező futamban egy 14. helyezés ért el, 500 méteres állórajtos időfutamban pedig új egyéni csúccsal (37,234”) a remek 5. helyen végzett. Jól sikerült a repülőrajtos egykörös időfutam is, itt 15,183”-as idővel a 8. helyet szerezte meg. Ezzel a teljesítményével Johanna öt szám után az erős mezőnyben a 11. helyről várta a folytatást, de sajnos a mindent eldöntő pontversenyben már nem maradt ereje a végére, így bár pontot is szerzett, 2 körhátránnyal végül nem tudta befejezni a számot. Ennek köszönhetően hátrébb csúszott az összetettben is, így végül a 17. helyen zárta az elit nők omniumversenyét.

Molnár Gábor akcióban

Molnár Gábor akcióban

Az U19-es fiúk három számban álltak rajthoz: U19-es pontversenyben, U23-as pontversenyben, és U19-es scratch futamban. Az ifjúságiak pontvadászata során Hajdú Máté Olivér 7. Orosz Gergő 8., míg Molnár Gábor a 10. helyen végzett. Az U23-as mezőnyben tét nélkül, edzés gyanánt indult a magyar hármasfogat, végül ezt a számot egyikük sem fejezte be. Jól sikerült viszont az U19-es scratch futam, ahol Máté 9., Gergő 10., valamint Gábor – nemzetközi pályás mezőnyben besöpörve idei harmadik dobogós helyezését – ezüstérmet szerzett.

A GP Polandon szerepelt négyfős válogatott keret – benne a BVSC-Zugló három versenyzőjével – 2016. július 12. és 17. között Monntichiariban áll rajthoz az Ifjúsági- és U23-as Pályakerékpáros Európa-bajnokság előtt, a csapat jelenleg már útban van az Eb helyszíne felé.

Letölthető dokumentumok:
- Teljes eredménylista