A 2016-os Kálnica Bikefest-re május 27-29. között került sor a Dema Bikeparkban, Kálnicában (magyar településneve Kalános). A bringás fesztiválon ép- és hallássérült sportolók több számban versenyeztek, bizonyos versenyszámokban együtt, míg más számokban külön. A hallássérült sportolók számára saját kategóriájuk versenyei egyben Európa-kupa fordulóként kerültek kiírásra.

Földi Bence

Földi Bence

A BVSC-Zugló versenyzői XCE (eliminator – MTB selejtezőverseny); „Extreme Uphill” (rövid hegyi időfutam igen meredek pályán) és XCM (maraton) számokban álltak rajthoz. Az eliminator kvalifikációs futamában Földi Bence a 7.-, míg Csontó Ádám a 11. helyet szerezte meg. A döntőben Bence javítani tudott, így végül a 4. helyen zárt, míg Ádám a végelszámolásnál a 11. helyen végzett.

Az „Extreme Uphill” versenyszám magyar sikert hozott, az 500 méteres hegymenetet Földi Bence teljesítette a leggyorsabban, 3’07,7”-es idejével Európa-kupa győzelmet szerzett. Csontó Ádám itt 3’44,3”-as időeredményével a 9. helyre érkezett.

Csontó Ádám

Csontó Ádám

A 49 kilométeres Kellys Bikefest Maratonon épek és hallássérültek közös mezőnyben indultak, Bence itt 2:25’08,5”-es idejével az összetett 11. helyre érkezett, Ádám pedig 2:38’00,4”-et teljesítve az összetett 41. helyén zárt. Ezzel a teljesítményükkel a Hallássérültek kategóriájában az Európa-kupa futam 2. illetve 7. helyét szerezték meg.

Földi Bence győzelme

Földi Bence győzelme

A két versenyző Kálnicában nyújtott teljesítményük alapján meghívást kapott Tajvanba a 2016. november 1-8. között megrendezésre kerülő Cycling Tour de Formosa tournement of the Deaf parakerékpáros versenyre.

Részletes eredménylisták:
- XCE kvalifikációs futamok
- XCE döntő
- Extreme Uphill Európa-kupa futam
- XCM Európa-kupa futam

További információk:
www.bikefest.sk