A válogatott Borissza Johanna Kitti (BVSC-Zugló), Hajdú Máté Olivér (BVSC-Zugló) és Szalontay Sándor (Dr. Bátorfi-Agria KTK) összeállításban indult a 2015. július 13-14-én Brnóban rendezett versenyen. Johanna sprintben és keirinben, Máté elit omniumban, míg Sándor elit sprintben és keirinben állt rajthoz.

Borissza Johanna Kitti a Keirin futamban

Borissza Johanna Kitti a Keirin futamban

Borissza Johanna Kitti a sprint kvalifikációban 12,671”-es idejével a 7. helyre érkezett – ez az időeredmény egyébként jobb, mint az érvényes fedett pályás női ifjúsági csúcseredmény (12,691” – Antal Zsuzsanna, 2014). Ezután első futamában Maila Andreottival (2014-es elit olasz sprint-, keirin- és sprint csapat bajnok) került össze, ahol az olasz bajnok győzedelmeskedett. A háromfős reményfutamban a 2. helyen végzett így végül nem jutott tovább, a 9. helyen zárta a küzdelmet. Keirinben az első futam után a B-döntőbe került, ahol a végső sorrend kialakítása céljából két futamot bonyolítottak le. Johanna mindkét alkalommal a 3. helyen zárt, az összetettben ez pedig a 7. helyre volt elegendő.

Hajdú Máté Olivér

Hajdú Máté Olivér

Hajdú Máté Olivér a mezőny legfiatalabbjaként a rendezőség és az UCI bíró engedélyével állhatott rajthoz ifiként az elit-U23-as omnium versenyben. A versenyen való részvétele az Eb indulási jogának kivívása miatt volt fontos. Elsőéves ifjúsági versenyzőként minden versenyszámban szépen teljesített. A scratch futamot körhátrány nélkül fejezte be, az 1000 méteres időeredménye a pálya jellegéből (nyitott) adódóan biztató (1’13,057”). A 4000 méteres időfutamban elért időeredménye (5’26,018”)nem tükrözi tényleges erőállapotát, hiszen az ő korcsoportos száma a 3000 méter, így ezen táv részidejének minél jobb teljesítésére koncentrált.

Szalontay Sándor

Szalontay Sándor

Szalontay Sándor sprintben az 5. legjobb idővel kvalifikált, így a futamok első köréből várhatta a folytatást, ahol egyenes kieséses rendszerben zajlott a küzdelem. Futamában végül sajnos kikapott, így mindez a végelszámolásnál a 10. helyre volt elegendő. Keirinen az első futamban 4. lett, így a reményfutamba került. Itt is a 2. helyen zárt, így nem jutott tovább. Az erős cseh- és lengyel versenyzőket felvonultató mezőnyben végül a 13. helyen zárt.