A hagyományok szerint idén is ünnepélyes évzáróval búcsúztatta a lezáruló szezont a BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztálya 2016. november 26-án. Az eseményen a csapat aktív versenyzőin és családtagjaikon kívül részt vettek még a klub egykori versenyzői, valamit a szponzorok képviselői.

bvsc_60_bankett_17

A rendezvényt Tóth Sándor a BVSC-Zugló alelnöke nyitotta meg, mellette jobbról Venczli Krisztián technikai vezető, balról Pataki Ibolya szakosztályvezető és Illés Erika edző

A 60. Jubileumi Bankettet Tóth Sándor a BVSC-Zugló alelnöke nyitotta meg, ezután Pataki Ibolya szakosztályvezető részletes évértékelője következett. A BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztályának idei szezonja pályakerékpáros vonalon hangsúlyosabban a nemzetközi versenyekről szólt. A sportolók számos UCI CL1-es és CL2-es versenyen vettek részt, válogatottjaink mind az Ifjúsági- és U23-as, mind pedig az elit Európa-bajnokságon rajthoz álltak. Az eredmények sem maradtak el, Lovassy Krisztián, Borissza Johanna Kitti és Molnár Gábor jóvoltából számos győzelem és dobogós helyezés került a dicsőségfalra.

Pataki Ibolya értékelte a 2016-os szezont

Pataki Ibolya értékelte a 2016-os szezont

A szezon versenyeredményei alapján a hagyományokhoz híven idén is egyesületi sorrendet hirdetett a szakosztályvezető. A pontrangsor győztese 2016-ban Lovassy Krisztián lett, aki pályán három magyar bajnoki címet szerzett, emellett pedig két UCI CL1-es és egy CL2-es győzelmet aratott. Az elit Európa-bajnokságon pontversenyben 11., ugyanebben a számban a világkupa-sorozat 2. fordulóján pedig 13. lett.

Lovassy Krisztián lett a szakosztály legeredményesebbje

Lovassy Krisztián lett a szakosztály legeredményesebbje

A szakosztályi rangsor 2. helyén Borissza Johanna Kitti találjuk, aki három magyar bajnoki címe mellett az utánpótlás Európa-bajnokságon egy 8. és egy 9. helyet szerzett. Mindemellett rajthoz állt öt UCI kategóriás nemzetközi versenyen, értékes helyezésekkel hozzájárulva a szakosztály idei eredményeihez.

Illés Erika edző és a BVSC-Zugló parakerékpárosai: Földi Bence, Feszt István Richárd, Vaszil György és Barkóczi Péter

Illés Erika edző és a BVSC-Zugló parakerékpárosai: Földi Bence, Feszt István Richárd, Vaszil György és Barkóczi Péter

A rangsor 3. helyén Molnár Gábor végzett, aki első éves U19-esként remekül szerepelt az idei év nemzetközi pályaversenyein. Scratch versenyszámban Bécsben UCI CL1-es- és Prostějovban CL2-es versenyen egyaránt nyerni tudott, mindemellé pedig Prostějovban Hajdú Máté Olivérrel madison versenyszámban bronzérmet szerzett.

A szakosztályi rangsor további helyezettjei a következők lettek:
4. Földi Bence
5. Hajdú Máté Olivér
6. Szilágyi Sándor
7. Barkóczi Péter
8. Venczli Márk és Szilágyi Zsófia
10. Szilágyi Lili
11. Sikari Gábor
12. Csontó Ádám és Vaszil György
14. Fogarasi József
15. Vida Bálint
16. Feszt István Richárd
17. Borissza Marcell Lajos
18. Kovács Márk

bvsc_60_bankett_15

További információk:
- A BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztálya által 2016-ben elért eredmények
A 2016-os egysületi pontrangsor

Fotók: Fekete Béla Kornél, Horváth Balázs